Skip to main content

Κορωνοϊός: Γιατροί από ιδιωτικά θεραπευτήρια σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, έχουν πάει ήδη 167 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, για να στηρίξουν τη μάχη κατά της Covid-19.

Για συνεχή ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Όλα τα νοσοκομεία δοκιμάζονται και πιέζονται και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα νοσοκομεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Πέλλας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας, που δοκιμάζονται από την πανδημία καθώς έχουν καθημερινά δεκάδες εισαγωγές τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε ΜΕΘ.

Όπως είπε ο υπουργός, έχουν πάει ήδη 167 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, για να στηρίξουν τη μάχη αυτή.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan και General, Μητέρα, ΙΑΣΩ (εντατικολόγοι), και Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και να βοηθήσουν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που πιέζονται.

Επίσης, και εθελοντές γιατροί από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Παμακάριστος, Αττικό, Ασκληπιείο και Αργολίδας, θα μεταβούν επίσης στη Βόρεια Ελλάδα για να συμπεριληφθούν στο δυναμικό των εκεί νοσοκομείων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας με διάταξη που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.