Skip to main content

Χαλκιδική: Τι λέει η κατασκήνωση για το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού

Ανακοίνωση εξέδωσε η κατασκήνωση Skouras για το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί - Οριακά θετικό στο πρώτο τεστ που υποβλήθηκε.

Οριακά θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα παιδί από την κατασκήνωση της Χαλκιδικής στην οποία εντοπίστηκε κρούσμα του ιού σε 15χρονο κορίτσι από τη Βέροια, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης.

Σε ανακοίνωσή της η κατασκήνωση Skouras σημειώνει πως όλα τα παιδιά που έφυγαν εξετάστηκαν, ενώ ένα 11χρονο κορίτσι, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι από πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε βρέθηκε οριακά θετικό και θα υποβληθεί σε δεύτερο τεστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέλουμε να γνωρίζετε πως από τα παιδιά που έφυγαν τα τελευταία 24ωρα από την κατασκήνωσή μας και υποβλήθηκαν στο σχετικό τεστ, ένα παιδί βρέθηκε οριακά θετικό. Ως εκ τούτου, για να επιβεβαιωθεί το test (αν ήταν θετικό ή αρνητικό), το νοσοκομείο ζήτησε το παιδί να εξεταστεί ξανά. Μόλις λάβουμε το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενημερώσουμε».

Σημειώνεται πως το πρώτο κρούσμα, μια 15χρονη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες, ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες και, αφού ο πυρετός δεν έπεσε, κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε να κάνει το παιδί τεστ. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική, ενώ είχε ζητηθεί να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Υπενθυμίζεται πως ανιχνεύτηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού ανιχνέυθηκε που βρισκόταν στην κατασκήνωση, ενώ σύμφωνα με το Open, 100 παιδιά από τα 950 έχουν φύγει από την κατασκήνωση, λόγω ανησυχίας.