Skip to main content

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση Άρσεναλ - Νότιγχαμ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Οι «κανονιέρηδες» διευκρινίζουν πως κανένα μέλος τους δεν έχει σύμπτωμα της ασθένειας μετά την παρουσία του ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ στο «Emirates Stadium».

Σε διευκρινίσεις πως κανένα μέλος της δεν έχει σύμπτωμα κορωνοϊού μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο «Emirates Stadium» για τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League προχώρησε η Άρσεναλ.

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από την ασθένεια έχοντας βρεθεί στο Λονδίνο για την αναμέτρηση της ομάδας του με τους «κανονιέρηδες» (27 Φεβρουαρίου) ενώ παρέμεινε σε αγγλικό έδαφος για να δει και το ματς της δικής του, Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Μίλγουολ την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως:

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε στις 27 του Φλεβάρη και κανένα από τα μέλη του συλλόγου που ήρθε σε επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Συνεχίζουμε ν' ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο αναφορικά με τον κοροναϊό. Ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης για τα θέματα υγείας και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας μας. Πραγματοποιούνται συχνοί καθαρισμοί των χώρων στο «emirates» και το προπονητικό μας κέντρο».

Σημειώνεται πως σε εξετάσεις υπεβλήθησαν όλοι οι στενοί συνεργάτες του Έλληνα επιχειρηματία, με τους οποίους ήρθε σε επαφή τις τελευταίες δύο εβδομάδες που βρισκόταν στην Αγγλία και όλοι τους ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και το τεχνικό επιτελείο πέρασαν και αυτοί από προληπτικές εξετάσεις με τα αποτελέσματα να αναμένονται απόψε το βράδυ ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, την βραδιά της μεγάλης πρόκρισης στη βρετανική πρωτεύουσα δηλαδή 12 ημέρες πριν και σε μία περίοδο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ανακοίνωση για τη διάγνωση του κ. Μαρινάκη εξέδωσε και η Νότιγχαμ Φόρεστ στην οποία και ανήκει ο Έλληνας επιχειρηματίας επισημαίνοντας πως ζητάει συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τον ιό γιατρούς, ενώ αποκάλυψε πως τα πρώτα συμπτώματα τα έδειξε κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και όχι κατά την παραμονή του στη Γηραιά Αλβιώνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αγγλικού κλαμπ αναφέρει:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο κ. Μαρινάκης διαγνώστηκε, αφού πρώτα υπήρξαν τα πρώτα του συμπτώματα στην επιστροφή του στην Ελλάδα χθες το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Νότιγχαμ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχε δείξει συμπτώματα του ιού.

Ο σύλλογος ζητάει συμβουλές από επαγγελματίες γιατρούς και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να διασφαλίσει ότι θα παρθούν τα σωστά μέτρα. Μέχρι τότε, ο σύλλογος δεν θα κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο».