Skip to main content

Κορωνοϊός: Η ευρωβουλή ζητά πιο σθεναρή αντίδραση της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να έχει αντιδράσει νωρίτερα και πιο αποτελεσματικά στην κρίση του κορωνοϊού.

Πιο σθεναρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις του COVID-19 ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά τη συζήτηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλς Μισέλ, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν περισσότερο συντονισμένη δράση για την προστασία των πολιτών και τη στήριξη της οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να έχει αντιδράσει νωρίτερα και πιο αποτελεσματικά, αλλά τόνισαν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει αποκατασταθεί. Οι Ευρωπαίοι έχουν επιδείξει γενναιοδωρία, απέδειξαν ότι στηρίζουν ο ένας τον άλλο και ότι μπορούν να δράσουν πολύ αποτελεσματικά. Ωστόσο, η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ανοικοδομήσει την Ευρώπη αν στόχος είναι να γίνει πιο ανθεκτική και αποτελεσματική - και πρέπει να τα κάνει επειγόντως.

Πολλοί ομιλητές τόνισαν ότι τα κλειστά σύνορα δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση και ζήτησαν την κατάρτιση κοινής στρατηγικής άρσης των περιορισμών, καθώς και ενός πλάνου για την ανάκαμψη στο πλαίσιο ενός νέου, φιλόδοξου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού για την ελάφρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και χρηματοπιστωτικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ψήφισμα που θα υποβληθεί την Παρασκευή.