Skip to main content

Κορωνοϊός: Η Μπαρτσελόνα γλιτώνει 32 εκατ. από τη μείωση μισθών

Μόνο στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι το ποσό της μείωσης είναι 5 εκατ. ευρώ, όντας ο πλέον ακριβοπληρωμένος στο ρόστερ των Καταλανών.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συμφώνησαν να δεχτούν μείωση 70% των μισθών τους και αυτό έχει δώσει μεγάλη ανάσα στον σύλλογο καθώς τα χρήματα που θα κρατήσουν στα ταμεία τους οι «μπλαουγκράνα» αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων θα εξοικονομηθούν από τους αρχηγούς.

Σημειώνεται πως μόνο στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι το ποσό της μείωσης είναι 5 εκατ. ευρώ, όντας ο πλέον ακριβοπληρωμένος. Υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ δώρισε 1 εκατ. ευρώ πριν λίγες ημέρες σε δύο νοσοκομεία.

Από εκεί και πέρα οι Ζεράρ Πικέ και Σέρχιο Μπουσκέτς θα δεχθούν μείωση 1,5 εκατ ευρώ ο καθένας, ενώ ο τέταρτος αρχηγός ο Σέρτζι Ρομπέρτο θα δεχθεί μείωση 700.000 €.

Στους ακριβοπληρωμένους παίκτες που δεν είναι αρχηγοί ανήκουν ο Αντουάν Γκριεζμάν, όπου δεν θα πάρει 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που εξοικονόμησαν οι Καταλανοί από τον Λουίς Σουάρες φτάνουν στα επίπεδα των Πικέ - Μπούσκετς.