Skip to main content

Κορωνοϊός: Η Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσει παραγωγή του τρίτου εμβολίου το 2021

Σύμφωνα με Ρώσο υπουργό, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με το εμβόλιο θα πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία έως το τέλος του 2020.

Η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να αρχίσει στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Μαντούροφ, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή του εμβολίου θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στη διαδικασία αυτή και αφότου πραγματοποιηθούν οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσει η παραγωγή του.

Συνολικά, είπε ο Μαντούροφ, 18 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά μέχρι στιγμής "έχω ακούσει για τρία εμβόλια".

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputinik-V αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ και το τρίτο από το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.