Skip to main content

Κορωνοϊός: Οικονομική στήριξη ζητούν οι Ναυτικοί Όμιλοι

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τονίζει ότι μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης αλλά και ετήσια επιχορήγηση

Επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για μεγάλο πλήγμα που έχουν δεχθεί με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επισημαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας, και κυρίως των παραμεθορίων περιοχών, όταν επαναλειτουργήσουν.

«Οι Όμιλοι, που είναι τα κύτταρα του αθλητισμού και έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, για να μείνουν ζωντανοί μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης, αλλά και ετήσια επιχορήγηση που έχει διακοπεί εδώ και πολλά χρόνια», τονίζεται στην επιστολή.

Στην επιστολή της ΕΙΟ στον Λευτέρη Αυγενάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Τα ερασιτεχνικά σωματεία μας έτσι κι αλλιώς έδιναν καθημερινές μάχες, σε διάφορα πεδία μεταξύ των οποίων και στο οικονομικό, για μπορέσουν να επιτελέσουν το σημαντικό έργο τους, αφού αποτελούν τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, από αυτά ξεκινά η προσπάθεια να έλθουν τα παιδιά στην Ιστιοπλοΐα , να μείνουν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν το άθλημα, να κερδίσουν τις φοβίες τους και να διεκδικήσουν τη νίκη με ευγενή άμιλλα.

Χρειάζεται πολύ δουλειά στην αρχή από το σωματείο και εν συνεχεία από την Ομοσπονδία για να έλθουν οι νίκες και τα μετάλλια.

Για να μείνουν, λοιπόν, ζωντανοί μετά την κρίση οι Ναυτικοί Όμιλοι που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων τους προτείνουμε τα εξής:

1. Τα οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης για τις επιχειρήσεις να ισχύσουν κατ΄ αναλογίαν και για τους Ομίλους ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους. Ξέρουμε ότι δυστυχώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τουλάχιστον στην αρχή, ωστόσο δεν επιτρέπεται στην Πολιτεία να αφήσει τα σωματεία να «πεθάνουν», γιατί έτσι θα σβήσει και ο Ελληνικός αθλητισμός και θα κάνει πολλά χρόνια να ξανασηκώσει κεφάλι.

2. Να επανέλθει οπωσδήποτε η επιχορήγηση προς τα σωματεία (η οποία έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια), αρχής γενομένης από τα σωματεία των παραμεθορίων περιοχών, εν συνεχεία της περιφέρειας και στο τέλος των σωματείων του Κέντρου με συγκεκριμένα κριτήρια που θα θεσπιστούν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία».