Skip to main content

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Στις 10 και 17 Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις για τα εμβόλια

Οι δυο εταιρείες έχουν ολοκληρώσει τις φάσεις των δοκιμών κι έχουν υποβάλλει τις σχετικές αιτήσεις στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία έχει μπει η εξασφάλιση έγκρισης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna κατά του κορωνοϊού, μετά την ολοκλήρωση των τριών φάσεων κλινικών δοκιμών και την υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).

Συγκεκριμένα, οι Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο των οποιών έχει αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, έχουν υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων με τη σειρά του, θα εξετάσει την αίτηση στις 10 Δεκεμβρίου και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ανάψει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του εμβολίου.

Από την πλευρά της, η Moderna, το εμβόλιο της οποίας αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 94,1% έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών, υπέβαλε σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.