Skip to main content

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα στη Μάλτα - Πλήρως εμβολιασμένο το 50% του πληθυσμού

Για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020 δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα στη Μάλτα - Περισσότερο από το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Μηδενικό αριθμό κρουσμάτων covid-19 κατέγραψε για πρώτη φορά ύστερα από 11 μήνες η Μάλτα. Ο υπουργός Υγείας του νησιωτικού κράτους, ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο κύμα της επιδημίας.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα με μηδενικό αριθμό κρουσμάτων από πέρυσι το καλοκαίρι», έγραψε ο υπουργός Κρις Φερν στο Twitter. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την πειθαρχία και φανούμε υπεύθυνοι», πρόσθεσε.

Η είδηση αυτή ήρθε την ώρα που μπαρ, κινηματογράφοι και θέατρα πρόκειται να ανοίξουν στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, το οποίο είχε ανακοινωθεί πριν μήνες.

Η Μάλτα την τελευταία φορά που δεν είχε κανένα νέο κρούσμα ήταν στις 25 Ιουλίου του 2020, όμως έκτοτε αυξήθηκαν οι νέες μολύνσεις, για να φτάσουν στην κορύφωσή τους τον Μάρτιο, με 510 κρούσματα να ανακοινώνονται στη διάρκεια ενός 24ωρου, προτού αρχίσουν πάλι να μειώνονται. Επί εβδομάδες στη χώρα καταγράφεται μονοψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων.

Στη Μάλτα περισσότερο από το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 75% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.