Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΠΑΡΤΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ

Για την κατάσταση στη Βόρειο Ελλάδα ο υφυπουργός είπε πως «δημιουργήθηκε ένα κλίμα χαλαρότητας, ειδικά μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και φτάσαμε εδώ».

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που θεωρεί ότι οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Καράογλου σχολίασε: «δημιουργήθηκε ένα κλίμα χαλαρότητας, ειδικά μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Στις 5 Οκτωβρίου μου έλεγαν οι συνάδελφοί μου στην Αθήνα, τι κάνουμε και μηδενίσαμε τον κορωνοϊό. Χαλαρώσαμε όλοι μας, ήρθαν οι φοιτητές, άρχισαν τα πάρτι στο ΑΠΘ και στα Λαδάδικα, είχαμε συγκεντρώσεις οπαδών και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε». Επιπρόσθετα, ανέφερε πως σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, έπαιξαν και οι εργάτες γης, όπως φάνηκε και στην Πέλλα που είναι πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό. «Μπορεί να υπήρχε υποχρέωση να έχουν πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό αλλά αποδείχθηκε ότι τα πιστοποιητικά αυτά ήταν "μαϊμού" και ότι τα αγόραζαν με 15 ευρώ κι έτσι μετέφεραν τον ιό, γι' αυτό έκλεισαν και τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή».

«Ο κορωνοϊός θα νικηθεί, είναι θέμα χρόνου, ο σκοπός όμως είναι να περιορίσουμε όσο γίνεται τις ανθρώπινες απώλειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, υπογραμμίζοντας πως «πάνω απ' όλα πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» καθώς «καμία ανθρώπινη απώλεια δεν μπορεί να αναπληρωθεί, ενώ τα οικονομικά προβλήματα θα περιοριστούν όσο γίνεται, θα αναπληρωθούν ακόμα και με τη συνδρομή του κράτους».

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που μάχονται στην «πρώτη γραμμή» ενάντια στην πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «υπάρχουν ήρωες με ονοματεπώνυμα, είναι οι υγειονομικοί και αστυνομικοί που ήδη μετρούν θύματα κι εμείς υποκλινόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους. Δυο φορές όμως ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήρθαν εθελοντικά. Είμαστε σε μια φάση πολέμου που πραγματικά αυτό που μετράει είναι η αλληλεγγύη, ώστε να βγούμε νικητές και τους ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ