Skip to main content

Κορωνοϊός: Κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών από τον δήμο Θερμαϊκού

Ο δήμος Θερμαϊκού επανενεργοποιεί την Κατ’ Οίκον εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών από σήμερα και έως τις 30 Νοεμβρίου για τις ευάλωτες ομάδες

Την υπηρεσία του για την Κατ’ Οίκον εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών, από Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, επανενεργοποιεί ο δήμος Θερμαϊκού, «αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, που διαρκώς μεγαλώνουν λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19».

Οι κάτοικοι του δήμου που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, ΑμΕΑ κλπ) και δεν μπορούν να μετακινηθούν ή αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 08:30 - 13:30, στις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης πολιτών  23920 24010 και 23920 24356.

Η Κοινωνική Υπηρεσία, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι δομές "Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου", "Κοινωνικό Φαρμακείο" και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού θα εξυπηρετούν αιτήματα από τις ανωτέρω ευπαθείς ομάδες για θέματα που αφορούν σε προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. φάρμακα, τρόφιμα κ.ά.), διεκπεραίωση αιτημάτων σε ΚΕΠ, κλπ.    

«Η Διοίκηση του Δήμου μας, σε μία προσπάθεια να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον δημότη αυτές τις δύσκολες ώρες, αναλαμβάνει την Κατ’ Οίκον παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα Προγράμματα είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν για άλλη μία φορά», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής.

«Εμείς είμαστε εδώ για εσάς! Εσείς μείνετε σπίτι!», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.