Skip to main content

Κορωνοϊός: Κατέληξε 36χρονος υγειονομικός στο Παπανικολάου

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου - Πρόκειται για τον 18ο υγειονομικό που χάνει τη ζωή του

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ένας 36χρονος υγειονομικός στη Θεσσαλονίκη, χτυπημένος από κορωνοϊό.

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για τον 18ο υγειονομικό που χάνει τη ζωή του εξαιτίας του ιού. Όπως αναφέρεται, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν ως τεχνολόγος βιοϊατρικής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και επισκεύαζε ιατρικά μηχανήματα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο 36χρονος ήταν πατέρας ενός κοριτσιού, μόλις 8 μηνών.

Ο άτυχος άνδρας εμφάνισε πριν από έναν μήνα συμπτώματα πνευμονίας. Με αρνητικό τεστ νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική ενώ τα πρώτα δύο τεστ βγήκαν αρνητικά στην κλινική.

Μετά 10 ημέρες νοσηλείας στη κλινική το τρίτο τεστ βγήκε θετικό. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ πλαστικής για 10 ημέρες. Όταν άδειασε κλίνη σε κανονική πνευμονολιγική ΜΕΘ μεταφέρθηκε εκεί. Δεν άντεξε και σε 10 ημέρες κατέληξε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

 «Για εμάς αθάνατος. Θύμα αυτού του σκληρού πολέμου που δίνουμε. Ακόμη αναμένουμε την ανταπόκριση της πολιτείας στο αυτονόητο. Να χαρακτηρισθεί ο θάνατός των συναδέλφων εργατικό ατύχημα. Δεκαοχτώ οικογένειες μέχρι στιγμής βρίσκονται σε απόγνωση. Έχουμε ακόμη 13 συναδέλφους διασωληνωμένους. Είναι κρίμα από το Θεό», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.