Skip to main content

Κορωνοϊός: Κατέληξε στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ 57χρονη νοσηλεύτρια από το Κιλκίς

Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Κιλκίς είχε μεταφερθεί διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, 57χρονη νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, η νοσηλεύτρια υπηρετούσε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Κιλκίς και για πολλές ημέρες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου στην κλινική covid του νοσοκομείου Κιλκίς, ωστόσο στις 11 Δεκεμβρίου η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ.

Σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη, στα 57 της χρόνια, με την κοινωνία του Κιλκίς να είναι συγκλονισμένη.

Σφοδρή αντίδραση από τον Κώστα Κιλτίδη

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του  πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ., Κώστα Κιλτίδη, στο άκουσμα του θανάτου της νοσηλεύτριας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

Με σφιγμένη την ψυχή μου και με όποια πνευματική εγκράτεια, σας λέω τούτο. Επιτέλους σηκώστε ανάστημα. Η πανδημία έχει και θα έχει απώλειες, αλλά αυτά που έγιναν στο πολύπαθο Νοσοκομείο μας (του Κιλκίς) είναι Εγκληματικά. Να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα και ας γινόταν οτιδήποτε. Ντροπή!

Νοσηλεία χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου είναι αργός θάνατος. Άναρχα τμήματα νοσηλείας χωρίς κανόνες. Έγινε το επίκεντρο της διασποράς. Θα μιλήσουν και τα στατιστικά δεδομένα, για θανάτους εκεί και στις διακομιδές.

Δεν αρκεί η θυσία των εργαζομένων και τα δάκρυα. Κουράστηκα να βιώνω άδικους θανάτους. Πονάει η ψυχή μου.»