Skip to main content

Κατερίνη: Ο 47χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και έφυγε από το νοσοκομείο(vid)

Ο 47χρονος που εντοπίστηκε νεκρός χθες βρέθηκε σε απόσταση 1 χλμ. από το νοσοκομείο, απο το οποίο έφυγε χωρίς να ενημερώσει ενώ ήταν θετικός στον ιό

Νεκρός εντοπίστηκε χτες το πρωί σε αγροτική περιοχή ένας 47χρονος άνδρας από το χωριό Αλώνια Πιερίας, ο οποίος έφυγε από το νοσοκομείο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, στην περιοχή της Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρός ο 47χρονος που είχε εξαφανιστεί στην Κατερίνη

Ο 47χρονος στις 13 του μήνα αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κατερίνης ώστε να του γίνουν κάποιες εξετάσεις. Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και του ζήτησαν να μείνει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, δύο ημέρες μετά ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ενώ εχτές το πρωί βρέθηκε νεκρός.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μίλησε ο ξάδερφος του θανόντα, Γιάννης Κεμενέτζης. «Δύο εβδομάδες τον ψάχναμε, και βρέθηκε τελικά χτες νεκρός σε αγροτική περιοχή. Πιθανώς να έφυγε από το νοσοκομείο επειδή δεν αισθάνθηκε καλά που είχε κορωνοϊό και αντέδρασε υπερβολικά. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγε. Το νοσοκομείο ακόμα και τώρα που μιλάμε δε γνωρίζει για την εξαφάνισή του, δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του, και ό,τι ενέργεια κάναμε την κάναμε μόνοι μας. Κανείς δεν τον αναζήτησε επίσημα. Κινητοποιήθηκαν όλοι μετά τις δικές μας ενέργειες», είπε ο κ. Κεμενέτζης.

Στο Mega μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου, Γιάννα Παναγοπούλου. «Βέβαια και τα νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Αλλά τίθεται το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια. Το πώς ο άνθρωπός τους που έπασχε από κορωνοϊό, και εμπιστεύθηκαν ένα δημόσιο νοσοκομείο ώστε να γίνει καλά, πώς αυτός ο άνθρωπος έφυγε χωρίς εξιτήριο, εξαφανίστηκε, και επί 15 ημέρες αγνοείτο, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός. Οι συγγενείς αναφέρουν ότι υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του, αν δεν έπασχε από κορωνοϊό», είπε η κ. Παναγοπούλου.

«Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Και βρέθηκε σε απόσταση 1 χλμ. από το νοσοκομείο», πρόσθεσε η ίδια.