Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: ΠΟΙΑ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ποιες τρεις κινήσεις πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν υπάρχει υποψία για μόλυνση από κορωνοϊό στα παιδιά, δήλωσε ο καθηγητής παιδοπνευμονολογίας

Την επαγρύπνηση των γονέων ζήτησε ο επίκουρος καθηγητής παιδοπνευμονολογίας, Χάρης Κατσαρδής, για τα συμπτώματα του κορωνοϊού σε παιδιά.

«Οι γονείς θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι όταν το παιδί κάνει πυρετό και έχει έντονο βήχα. Επίσης ο κορωνοϊός συχνά προκαλεί κόπωση. Αν δείτε ένα παιδί που κάθεται στον καναπέ πρέπει να ενεργήσετε άμεσα» είπε ο κ. Κατσαρδής.

Τρεις είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν υπάρχει υποψία για μόλυνση από κορωνοϊό:

-Εξέταση του παιδιού με self test
-Επικοινωνία με τον παιδίατρο
-Ενημέρωση για τυχόν κρούσματα στο σχολείο

Ο κ. Κατσαρδής σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στις Έξι», ότι οι γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο θα πρέπει να καταφεύγουν συχνά στο self test ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν νοσούν, καθώς συνήθως τα παιδιά παραμένουν ασυμπτωματικά.

Ο καθηγητής, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών, μίλησε για την ασφάλειά τους.

«Είναι αποδεδειγμένη η ασφάλεια του εμβολίου για τα παιδιά. Όπως εμβολιάσαμε τους εφήβους και δεν είχαμε ουσιαστικά προβλήματα, έτσι θα γίνει και με τα παιδιά 5-11 ετών. Μέχρι τώρα τα πειράματα που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει όλοι μας και ειδικά όσοι έχουν κάποιον δημόσιο λόγο να τονίσουμε ότι το εμβόλιο είναι δώρο Θεού και πρέπει να το ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ».

«Ο Θεός μας έδωσε τη γνώση, τη δυνατότητα της έρευνας. Πρέπει να αναλογιστούμε πόσους θανάτους θα είχαμε αν δεν υπήρχε το εμβόλιο» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ