Skip to main content

Κορωνοϊός: Και σήμερα λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη από όσα στην Αττική

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται.

Μειωμένα κρούσματα σε σχέση με την Αττική καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου εντοπίστηκαν 213 ενώ στην Αττική 255. Στη Λάρισα βρέθηκαν 49 νέα κρούσματα.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται ενώ πρόσθεσε πως παραμένει αυξημένος και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους.

«Είναι βέβαια πια εμφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας παρόλα αυτά επίσης είναι σαφές ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο μετά το δεύτερο lockdown που ισχύει ήδη τρεις βδομάδες σημαία δεν τηρήθηκαν από όλους», είπε.

«Το βλέπω από την κινητικότητα στους δρόμους, δεν χρειαζόμαστε τα λογισμικά της προηγμένης τεχνολογίας για να το καταλάβουμε», είπε και σημείωσε πως η εμπειρία τόσο από την άνοιξη όσο και το δεύτερο κύμα δείχνει ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη διακοπή της διασποράς  είναι η μείωση των επαφών.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η μείωση των κρουσμάτων αλλά και του δείκτη θετικότητας επιτεύχθηκε μετά από μεγάλο αγώνα και συνέστησε την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

 

«Κάνω λοιπόν έκκληση στους εορτάζοντες σήμερα του Αγίου Ανδρέα αλλά και στους ανθρώπους που γιορτάζουν την επόμενη εβδομάδα, της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Νικολάου, να τους ευχηθούμε με ένα θερμό τηλεφώνημα. Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου», τόνισε.

«Η συμπεριφορά μας είναι κομβικής σημασίας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο συγχρωτισμός δηλώνει ασέβεια προς τη δημόσια υγεία, όλων των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ αλλά και προς τους συμπολίτες μας που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους όσοι χάθηκαν από τον ιό αλλά και αυτούς  που κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχουν την δυνατότητα να εργαστούν και ζουν με την αγωνία.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, θα έλεγα πολλούς μήνες μπροστά μας και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτροπή μας συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο και ενημερώνεται για τα δεδομένα εκτιμώντας διάφορους δείκτες και παραμέτρους και αναλύοντας τις τάσειςτης πανδημίας ανά περιοχή και ηλικιακή ομάδα» είπε τονίζοντας ότι όποιες προτάσεις για άρση μέτρων υπάρξουν, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.