Skip to main content

Κορωνοϊός: Κλείνουν από αύριο τα εμπορικά καταστήματα στη Δράμα

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και το χρέος μας να προστατέψουμε τόσο την υγεία μας», αναφέρει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος.

Σύσταση προς τους καταστηματάρχες της Δράμας να κλείσουν από αύριο Τρίτη τα καταστήματά τους ώστε να συμβάλλουν έτι περαιτέρω στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού απευθύνει ο εμπορικός σύλλογος Δράμας.

«Εάν τα καταστήματα κλείσουν τώρα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα προκύψει αν συνεχίσουμε να υπολειτουργούμε, να πραγματοποιούμε μηδενικούς τζίρους και να συμβάλλουμε στη διόγκωση του προβλήματος. Θεωρούμε ύψιστη ανάγκη να  στηριχτούν άμεσα όλες οι επιχειρήσεις», αναφέρουν οι έμποροι της Δράμας, προτείνοντας το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου.

«Πρέπει να δράσουμε προληπτικά και άμεσα, ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Τα εμπορικά καταστήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής οικονομίας και η εύρυθμη λειτουργία τους  εξαρτάται από την αντίστοιχη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων(καφετεριών, κέντρων αισθητικής, εστιατόρια κτλ.)

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και το χρέος μας να προστατέψουμε τόσο την υγεία μας όσο και την υγεία των ευπαθών ομάδων, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς και τους παππούδες μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, που όπως  ανήγγειλε η κυβέρνηση θα παραμείνουν ανοιχτά.