Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η πρακτική της Τουρκίας να ανακοινώσει ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία και μεγάλο σκεπτικισμό στη Θράκη.

Έκκληση προς την κυβέρνηση να κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων στον Έβρο «ως αποφασιστικό μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19 σε όλη την ελληνική επικράτεια» απευθύνει με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης.

«Μετά τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συνοριογραμμή Ελλάδος Τουρκίας στον Έβρο αναφορικά με το μεταναστευτικό, έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Θράκης, και δη της ελληνοτουρκικής μεθορίου, προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση του SARS-Cov-2 στη γείτονα χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Το γεγονός δε ότι το συνοριακό σημείο των Κήπων Έβρου παραμένει ανοικτό για διελεύσεις επισκεπτών και εισόδους στη χώρα τουρκικών φορτηγών οχημάτων, παρά το ότι η Τουρκία αποτελεί χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στον Έβρο και τη Θράκη».

Όπως επίσης σημειώνεται, «η Τουρκία ανακοίνωσε ελάχιστα κρούσματα του ιού, γεγονός το οποίο η επιστημονική κοινότητα αντιμετωπίζει με μεγάλο σκεπτικισμό καθώς η εξάπλωση του ιού είναι παγκόσμια αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η Τουρκία συνορεύει με χώρες οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την ασθένεια όπως το Ιράν όπου μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ