Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Σε απόγνωση οι προμηθευτές εστιατορίων

Επιχειρηματίες κάνουν λόγο για συρρίκνωση τζίρου έως και 85% - Μείωσαν την παραγωγή τους - Ανησυχούν για την επόμενη ημέρα

Κόκκινο έχουν χτυπήσει εταιρείες, στη Θεσσαλονίκη, που τροφοδοτούσαν μέχρι πρότινος εστιατόρια και καφέ και μετά την παύση λειτουργίας των προαναφερθέντων, ύστερα από κρατική απόφαση λόγω του κορωνοϊού, πλέον, μόνο τις επιχειρήσεις delivery και take away που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Ο κορωνοϊός αφήνει το στίγμα του σε κάθε οικονομική δραστηριότητα με αποτέλεσμα μονάδες παραγωγής τροφίμων που κατά κύριο λόγο ή και αποκλειστικά τροφοδοτούν χώρους εστίασης να έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή τους και να βλέπουν τους τζίρους τους να διολισθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr επιχειρηματίας που διατηρεί μονάδα παραγωγής πιτών για σάντουιτς «με την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας η κίνηση στην επιχείρηση άρχισε σταδιακά να μειώνεται, ωστόσο η κατάσταση από τη Δευτέρα έχει εκτροχιαστεί με αποτέλεσμα ο τζίρος να έχει συρρικνωθεί έως και 85%». Όπως λέει χαρακτηριστικά οι επιχειρήσεις του χώρου που δραστηριοποιείται φυτοζωούν και ανησυχούν για την επόμενη ημέρα καθώς και για το πως θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά πως ακόμη και την περίοδο των capital controls η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική όπως σήμερα. «Ο κόσμος φοβάται, δεν βγαίνει από το σπίτι, προτιμά να μαγειρεύει, παρά να παραγγείλει» σημειώνει.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε εταιρείες που προμηθεύουν με κρέατα, σαλάτες, αλοιφές κλπ. επιχειρήσεις delivery και take away.

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται και αρτοποιεία που διοχέτευαν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία καθώς και τα δεύτερα από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου κατεβάζουν ρολά έως τα τέλη Απριλίου.