Skip to main content

Κορωνοϊός: Κρούσμα στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα

Πληροφορίες για κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστη που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας - Συναγερμός και σε άλλες υπηρεσίες που επισκέφτηκαν.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες στη Μαλακάσα, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστη που διαμένει στη δομή της περιοχής, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη ΓΑΔΑ καθώς προ ημερών ο ίδιος βρέθηκε εκεί για να καταγγείλει κακοποίηση του παιδιού του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος Αφγανός μαζί την γυναίκα και το 9χρονο παιδί του μετέβησαν στο ΑΤ Ωρωπού, το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού τους στη δομή φιλοξενίας από 28χρονο ομοεθνή τους.

Μετά την καταγγελία ο 28χρονος συνελήφθη ενώ οι γονείς με τον 10χρονο μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ όπου κατέθεταν μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Κατά πληροφορίες η οικογένεια των Αφγανών φορούσε μάσκα και γάντια ενώ τους έγινε και θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στο κτήριο, οπότε δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Στη συνέχεια ο Αφγανός, η γυναίκα του και το παιδί τους επέστρεψαν στη δομή της Μαλακάσας και την Τετάρτη διαπιστώθηκε - μετά από συμπτώματα που παρουσίασε - ότι ο Αφγανός πατέρας έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΑΤ Ωρωπού και το τμήμα της ΓΑΔΑ, στα οποία έγινε απολύμανση, ενώ οι 10 αστυνομικοί που εμπλέκονται αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να μεταβούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από οδηγίες που έλαβαν από τον ΕΟΔΥ για να μην έχουν στενές επαφές με τις οικογένειές τους, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.