Skip to main content

Κορωνοϊός: Λόγω συνωστισμού σε κηδεία η έκρηξη κρουσμάτων στη Λάρισα

Η εξέλιξη αυτή φέρεται να οφείλεται στην κηδεία ενός 50χρονου Ρομά την Τρίτη 5 Μαΐου όπου και σημειώθηκε συνωστισμός -Μεγάλη επιχείρηση στον οικισμό.

Λόγω συνωστισμού σε κηδεία φέρεται να οφείλεται η νέα έκρηξη κρουσμάτων του κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγόραστο η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην κηδεία ενός 50χρονου Ρομά την Τρίτη 5 Μαΐου, ο όποίος ήταν ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στη Λάρισα με εκατοντάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή ώστε να καταγραφούν όσα σπίτια βρίσκονται κλειστά στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες για όσους λείπουν.

Με τη βοήθεια αστυνομικών συνεχίζεται στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβλέπει εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού Ρομά.

H επιχείρηση ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό 10 θετικών δειγμάτων σε σύνολο 73 που ελήφθησαν από κλίμακια του ΕΟΔΥ και της περιφέρειας Θεσσαλίας τη Δευτέρα.

 

 

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ τα δείγματα θα λάβουν 17 συνεργεία.