Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και πειθαρχημένα παραμένοντας στα σπίτια μας, δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαία Χορτιάτη.

Σφραγίστηκαν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σήμερα και θα παραμείνουν κλειστές, με εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Όπως ανακοίνώθηκε σχετικά, η απόφαση λήφθηκε για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι παρά τις γενικές απαγορεύσεις για συναθροίσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους η επισκεψιμότητα παιδιών, γονέων, παππούδων  και γιαγιάδων καταγράφονταν υψηλή.

«Πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και πειθαρχημένα παραμένοντας στα σπίτια μας και εφαρμόζοντας σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων αλλά και  τα μέτρα που ανακοινώνονται από  την Πολιτεία.

Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και οφείλουμε όλοι να διαισθανθούμε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης  που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας και την κοινωνία. Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και ψύχραιμα μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας και υπενθυμίζοντας ότι οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες

Οι ψυχολόγοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προσφέρουν από αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε πολίτες που τις έχουν ανάγκη σε μια προσπάθεια συμβολισμού αλλά και ουσίας που συντονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Γιαννούδη.

Συγκεκριμένα από αύριο και καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 για τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή θα παρέχεται τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που νιώθουν άγχος ή απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού  και των δυσμενών επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 321546 και 2310 344791 για να συνομιλήσουν απευθείας με τους ειδικούς επιστήμονες.

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ)

Οι διανομές του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Ύλης Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζονται κανονικά για τη στήριξη των δικαιούχων. Οι διανομές πραγματοποιούνται ανά Δημοτική Ενότητα. Κατά τη διάρκεια των διανομών τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων από τον COVID 19.
Η παράδοση γίνεται μετά από τηλεφωνικό προσωπικό ραντεβού, σε ανοικτό χώρο, χωρίς επαφή των πολιτών μεταξύ τους και με χρήση μάσκας, αντισηπτικών και γαντιών. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται τηλεφωνικά για το ραντεβού τους αλλά και για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την παράδοση των προϊόντων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ