Skip to main content

Κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των νεκρών στη Βρετανία - 953 νέοι

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν ακόμη 953 θάνατοι στη Βρετανία με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 9.000.

Τραγικό ρεκόρ καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμη 953 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη χώρα το τελευταίο 24ώρο λόγω κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, καταγράφηκαν ακόμη 953 θάνατοι, εκ των οποίων οι 866 στην Αγγλία, οι 48 στη Σκοτία και οι υπόλοιπο στην Ουαλία. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένο Βασιλείου έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τον Μπόρις Τζόνσον να κατηγορείται για «καθυστερημένη αντίδραση».

Όσον αφορά την υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού - μετά από τρία 24ωρα στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας - η κατάστασή του κρίνεται ως ικανοποιητική.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «St Thomas», ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.