Skip to main content

Κορωνοϊός: Με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ θα εμβολιάζονται οι υγειονομικοί

Το ονοματεπώνυμό τους και το ΑΜΚΑ αρκούν να δηλώσουν οι υγειονομικοί για το εάν επιθυμούν ή μη να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Γνωμοδότηση σχετικά με τη συλλογή δεδομένων εργαζομένων στις Υγειονομικές Περιφέρειες απέστειλε στις 17 Δεκεμβρίου προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της xώρας, τα Νοσοκομεία και τις Μονάδες ΠΦΥ το αυτοτελές γραφείο υπεύθυνου προστασίας δεδομένων του υπουργείου Υγείας, το οποίο είχε δεχτεί ερωτήματα και αναφορές εργαζομένων στις ΥΠΕ και στην ΠΦΥ σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που ζητούνται, για τη συμπλήρωση φορμών σχετικά με την καταρχήν καταγραφή αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα εμβολίων για το προσωπικό αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα γίνεται ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό - Ο ρόλος του 13034

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αρκεί η συλλογή των ακόλουθων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ κάθε ενδιαφερόμενου εργαζομένου, ο οποίος δηλώνει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Αντίθετα, η συλλογή περισσότερων στοιχείων και μάλιστα του ΑΦΜ καθενός εξ αυτών αντίκειται, αντιβαίνει, στις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.