Skip to main content

Κορωνοϊός: Μένουν ανοιχτά μουσεία και μνημεία μέχρι νεωτέρας

Για το ζήτημα υπήρξαν ανακοινώσεις τόσο από την Πανελλήνια Ένωση Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, όσο και από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν κλείνουν προς το παρόν ως μέτρο πρόληψης για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας.

Για το ζήτημα υπήρξαν ανακοινώσεις τόσο από την Πανελλήνια Ένωση Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, όσο και από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Την στιγμή που το κράτος λαμβάνει μέτρα πρόληψης, τόσο για τη διασπορά του ιού, αλλά και την προστασία των εργαζομένων σε πολλές δομές και υπηρεσίες του Κράτους, θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει άμεσα και για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι φύλακες αρχαιοτήτων έρχονται σε επαφή με επισκέπτες από όλες τις Χώρες του κόσμου», αναφέρει η Ένωση των Αρχαιοφυλάκων.

«Στα λεγόμενα μεγάλα Μουσεία, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, συγκεντρώνεται σε στενό χώρο μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο το γεγονός ότι πολλοί από τους τελευταίους είτε ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε κατάγονται από χώρες στις οποίες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου», αναφέρουν από την πλευρά τους οι αρχαιολόγοι

Σε απάντηση του το Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας.

«Εφόσον η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας κρίνει ότι πρέπει να κλείσουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, θα εκδοθούν από το ΥΠΠΟΑ αμέσως οι σχετικές οδηγίες», αναφέρει.