Skip to main content

Κορωνοϊός: Μέρκελ, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν και Μισέλ συζήτησαν για τη μετάλλαξη

Μακρόν, Μέρκελ, φον ντερ Λάιεν και Μισέλ είχαν επικοινωνία για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία.

Επικοινωνία για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ήδη, κάποιες χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις τους. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν το θέμα, την ώρα που η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την πλευρά της, η Ισπανία ζήτησε «συντονισμένη» απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πτήσεις από τη Βρετανία.

«Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσω του συντονισμού αποφεύγοντας μονομερή μέτρα», επισημαίνει η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Παράλληλα, την ενίσχυση των ελέγχων στην Ευρώπη ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εκτός της βρετανικής επικράτειας, κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Δανία (9), όπως και στην Ολλανδία και την Αυστραλία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που συστήνει στα μέλη του να «ενισχύσουν τις ικανότητές τους προσδιορισμού της αλληλουχίας» του ιού, μέχρι να μάθουν περισσότερα για τους κινδύνους που θέτει η μετάλλαξη, επισήμανε μια εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Ευρώπης.