Skip to main content

Κορωνοϊός: Μια 69χρονη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

Μια 69χρονη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Επόμενο βήμα των αρχών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση που τις τελευταίες ώρες συγκλονίζει το νησί της Μυκόνου, με την 69χρονη γυναίκα απο την Άνω Μέρα, η οποία όπως διαπιστώθηκε είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Η γυναίκα, που εμφάνισε συμπτώματα πριν από δέκα ημέρες και αρχικά μετά από προτροπή ιδιώτη γιατρού απομονώθηκε στο σπίτι της, έφτασε μετά από επτά ημέρες να νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο υγείας του νησιού, καθώς η κατάσταση της κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ χθες αργά το βράδυ και μετά τα αποτελέσματα του τεστ που έδειξε ότι είναι θετική στον Covid 19 αποφασίστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, επόμενο βήμα των αρχών, είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της 69χρονης έτσι ώστε να «χαρτογραφηθούν» οι διαδρομές της και τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή για να απομονωθούν και αν κριθεί σκόπιμο, εμφανίσουν δηλαδή κάποια συμπτώματα, να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να προλάβουν τη διασπορά του Covid 19.

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου» αναφέρει η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη.

Το προφίλ της ηλικιωμένης

Το πρώτο κρούσμα Covid 19 στο νησί των ανέμων, η 69χρονη γυναίκα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μόνιμη κάτοικος Μυκόνου. Η ηλικιωμένη, που έχει χάσει τον σύζυγό της ζει στην περιοχή της Άνω Μεράς και σκιαγραφείται ως πρόσωπο χαμηλών τόνων που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Αυτό που προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και άρα πιθανότατα προσεβλήθη από άτομο ή άτομα που βρίσκονται στη Μύκονο και είναι είτε ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, είτε εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα στα οποία δεν έδωσαν σημασία. Κάτι που ουσιαστικά μπορεί να θέσει ένα μεγάλο μέρος του νησιού σε καραντίνα.

Σε ειδικό χώρο isobox

Η γυναίκα, αισθάνθηκε πριν από δέκα ημέρες αδιαθεσία και αμέσως επικοινώνησε με τον γιατρό της ο οποίος τη συμβούλεψε να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι της. Όμως μετά από επτά ημέρες χειροτέρευσε και σε συνεννόηση με το κέντρο υγείας και τους γιατρούς νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες σε ειδικό χώρο εκτός του νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν «στεγανοποιημένο» χώρο που λέγεται special isobox, όπου δεν ερχόταν σε επαφή με άλλους ασθενείς παρά μόνο με έναν γιατρό με ειδική στολή ο οποίος την παρακολουθούσε καθημερινά. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ και το απόγευμα της Τέταρτης τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19.

Η κατάσταση της είναι ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες ενω σήμερα ξεκινάει με τη συνδρομή της Αστυνομίας και ιχνηλάτηση των επαφών της. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει στο protothema.gr πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».