Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Αντιδρούν στις αποφάσεις κάποιον κυβερνήσεων να αλλάζουν τη δοσολογία των εμβολίων πέραν των ορίων που έχουν καθορίσει οι φαρμακοβιομηχανίες.

«Καμπανάκι» χτυπούν οι φαρμακοβιομηχανίες σχετικά με την στρατηγική κάποιων κυβερνήσεων που σκοπεύουν να αλλάζουν τη δοσολογία των εμβολίων πέραν των ορίων που έχει καθορίσει η κατασκευάστρια εταιρεία.  Ως γνωστόν, αυτή η στρατηγική σκοπεύει στο να αντιμετωπιστεί η έλλειψη μεγάλων ποσοτήτων εμβολίων και να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων,σε κοινή ανακοίνωση των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (IFPMA, PhRMA, EFPIA, Vaccines Europe, BIO, ICBA) «Η βιοφαρμακευτική βιομηχανία αναγνωρίζει τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν επειγόντως την τεράστια πίεση που προκαλεί η πανδημία στα συστήματα υγείας, τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Λαμβάνοντας υπόψη την επείγουσα ανάγκη προσέγγισης όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων στα εμβόλια,  ξεκίνησαν συζητήσεις για αναπροσαρμογή της δοσολογίας που  φαίνεται να μην στηρίζονται από τα κλινικά δεδομένα.

Η βιοφαρμακευτική βιομηχανία δεσμεύεται να συνεργαστεί με ρυθμιστικούς οργανισμούς και να συστήσει φορείς ώστε να συλλέξουν περαιτέρω κλινικά δεδομένα ώστε να απαντηθούν πολλά ερωτήματα  για τα εμβόλια. Ωστόσο οι στρατηγικές ανάπτυξης εμβολίων πρέπει να βασίζονται στο ήδη υπάρχον αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων κλινικών μελετών και στις εξελισσόμενες γνώσεις. Ως εκ τούτου προτείνεται η συμμόρφωση με τη δοσολογία που έχει αξιολογηθεί σε κλινικές δοκιμές.
 
Είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομηθεί και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στον εμβολιασμό. Μόνο τότε μπορούμε να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ