Skip to main content

Κορωνοϊός: Μήνυση νοσοκομειακών γιατρών κατά κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω κορωνοϊού

Τη νομική οδό θα ακολουθήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι όπως αναφέρουν της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας με τα περιστατικά κορωνοϊού.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου καλώντας όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών της χώρας να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών,  συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, έγκαιρα από τον περασμένο Οκτώβριο είχε τονιστεί η δραματικότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία ιδιαίτερα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και είχαν επανέλθει στην απαίτηση επειγόντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Όμως τονίζουν ότι «η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές».

«Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από την μία αποκαλούν «ψεύτες» σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.