Skip to main content

Η εικόνα της πανδημίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Μόλις 8 ασθενείς σε ΜΕΘ

Η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται για ακόμη μια εβδομάδα να βαδίζει σε ήπια και διαχειρίσιμα επίπεδα. Ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ.

Μόλις οκτώ συμπολίτες μας που νοσούν με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα αγγίζει τους 89.

Αν και το σύστημα υγείας στην περιοχή της Αττικής δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλη πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται για ακόμη μια εβδομάδα να βαδίζει σε ήπια και διαχειρίσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Voria.gr, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είχε τρεις ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και άλλους 11 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα διασωληνωμένα σε ΜΕΘ και άλλα 14 σε απλές κλίνες Covid.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύεται μόλις ένας ασθενής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι τρεις σε απλές κλίνες.

Παράλληλα, το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, αν και πρωτίστως κέντρο αναφοράς για παιδιά με Covid στη Βόρεια Ελλάδα, δεν διαθέτει κλίνες ΜΕΘ για ενήλικες, ωστόσο νοσηλεύει 12 συμπολίτες μας με κορωνοϊό σε απλές κλινικές Covid.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, συνολικά 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε: Κορωνοϊός - 36 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Αύξηση σε Κοζάνη και Καστοριά