Skip to main content

Χαρδαλιάς: Σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

Ποιοι και πώς θα εισέρχονται στη χώρα από τους συνοριακούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας που παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Μόνο σε Έλληνες πολίτες ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ θα επιτρέπεται η είσοδος από τα χερσαία σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εμπορευματικές μεταφορές θα διέρχονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Όπως είπε οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της πανδημίας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η πανδημία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Ειδικότερα:

Προμαχώνας: Μπορούν να εισέλθουν Έλληνες και πολίτες της ΕΕ από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές

Κακαβιά: Εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας.

Εύζωνες και Κήποι: Εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες και κάτοχοι άδειας παραμονής καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές.

Νυμφαίο, Ορμένιο Εξοχή: Μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο, μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Κρυσταλλοπηγή: Κλειστή

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test στους συνοριακούς σταθμούς. Για τους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.