Skip to main content

Κορωνοϊός: Μπαράζ τηλεδιασκέψεων στο ΥΠΕΞ με εξαγωγικούς φορείς

Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσει η ανταλλαγή απόψεων για στοχευμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τους μεγαλύτερους θεσμικούς φορείς εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας μας θα πραγματοποιήσει από σήμερα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσει η ανταλλαγή απόψεων για στοχευμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση της εξαγωγικής δραστηριότητας, που έχει πληγεί από την βαθιά κρίσης του COVID-19, αλλά και την δημιουργία ενός χάρτη πορείας για να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι προσβάσεις της χώρας μας στις κατά τόπους διεθνείς αγορές, που και αυτές έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στις τηλεδιασκέψεις θα συμμετάσχει επίσης, από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece Γιώργος Φιλιόπουλος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και του Enterprise Greece.

Το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων είναι το εξής: 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΒΕ

13/4/20, 14.00

Κων/νος Μίχαλος

Πρόεδρος ΕΒΕΑ

15/4/20, 15.00

Θεόδωρος Φέσσας

Πρόεδρος ΣΕΒ

15/4/20, 13.00

Χριστίνα Σακελλαρίδη

Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

16/04/20, 12.00

Αθανάσιος Σαββάκης

Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Β.Ελλάδος

14/04/20, 15.00

Βασίλειος Κορκίδης

Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχ. Επιμελ. Πειραιώς

16/04/20, 10.00