Skip to main content

Κορωνοϊός: Νέα παράταση στην αναστολή επισκέψεων προσκυνητών στο Άγιον Όρος

Συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας η διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέσω rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής

Την παράταση των μέτρων προσωρινής αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων στον Άγιον Όροςέως τις 10 Μαΐου αποφάσισε ο αναπληρωτής διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, Αρίστος Κασμίρογλου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τελευταία απόφαση αναστολής ίσχυε μέχρι σήμερα Πέμπτη, 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση, θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας και η διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέσω rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία των δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο, στους μοναχούς, τους κρατικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στις Ιερές και Σεβάσμιες μονές.

Η είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου θα απαγορεύεται, εξαιρουμένων των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνεται από γιατρούς σε χώρους προσιτούς κοντά στο Γραφείο Προσκυνητών, η δε άφιξη σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου και ευθέτου χρόνου.

«Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται μέχρι 10 Μαΐου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.