Skip to main content

Κορωνοϊός: Ο EMA εγκρίνει δύο νέα φάρμακα - Ένα μονοκλωνικό και ένα ανοσοκατασταλτικό

Το «Xevudy» είναι φάρμακο μονοκλωνικού αντισώματος ενώ τo «Kineret» είναι ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο που είναι ήδη εγκεκριμένο στην ΕΕ

Την έγκριση δύο νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, του «Xevudy» (sotrovimab) και του «Kineret» (anakinra) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι συστήνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
 
Το «Xevudy» (sotrovimab) είναι φάρμακο μονοκλωνικού αντισώματος, το οποίο προορίζεται για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (από 12 ετών και βάρους τουλάχιστον 40 κιλών) που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνει σοβαρή η νόσος.
 
To «Kineret» (anakinra) είναι ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο που είναι ήδη εγκεκριμένο στην ΕΕ για τη θεραπεία διαφόρων φλεγμονωδών καταστάσεων. Η ένδειξή του έχει πλέον επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο (οξυγόνο χαμηλής ή υψηλής ροής) και που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.