Skip to main content

Κορωνοϊός: Ο καλός καιρός έβγαλε έξω αρκετούς Θεσσαλονικείς

Παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό αρκετοί Θεσσαλονικείς βγήκαν να απολαύσουν την όμορφη ημέρα – Ουρές σε τράπεζες για μία ακόμη ημέρα

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τον ήλιο να κάνει έντονη την παρουσία του,  αρκετοί Θεσσαλονικείς φαίνεται πως αρχίζουν να μην συγκρατούνται και παρά τα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση λόγω του κορωνοϊού, σπεύδουν για ψώνια, για μία βόλτα, στις τράπεζες, σε χαλαρές συζητήσεις ανά δύο στα παγκάκια, ή για έναν καφέ στο…όρθιο έξω από κάποιο take away καφέ.

Η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, ο μικρός αριθμός των θανάτων - λαμβάνοντας πάντα υπόψη το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες - και προπάντων ο καλός καιρός, που μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί Θεσσαλονικείς, σήμερα, να σπάσουν την… καραντίνα και να βγουν για να απολαύσουν τον ήλιο που σίγουρα έχει λείψει σε όλους.

Μπορεί μέχρι πρότινος η Νέα Παραλία να είχε την πρωτοκαθεδρία στις επιλογές των Θεσσαλονικέων είτε για βόλτα, είτε για άθληση, μέχρι που μπήκε προσωρινό …λουκέτο από το δήμο της πόλης, ωστόσο πλέον αρχίζουν να μπαίνουν και άλλες διαδρομές στο στόχαστρο των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες η άλλοτε πολύβουη Τσιμισκή, έμοιαζε με δρόμο βγαλμένο από ταινία θρίλερ, λόγω της σχεδόν παντελούς απουσίας διερχόμενων, σήμερα όμως δεν ήταν λίγοι που έβγαλαν το κατοικίδιο τους βόλτα, αλλά και άλλοι που επέλεξαν να περπατήσουν για να «ξεπιαστούν».

Βγήκαν για τις προμήθειες του Πάσχα

Αλλά και στο Καπάνι που άλλες μέρες οι έμποροι παρακαλούσαν(!) να δουν πελάτη, σήμερα, λόγω και του ότι άρχισαν να πωλούνται τα αρνιά και τα κατσίκια - το Πάσχα, για να μην ξεχνιόμαστε είναι κοντά – δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε έκαναν μία αναγνωριστική βόλτα, είτε άρχισαν την τροφοδοσία των ψυγείων τους.

Διαβάστε: Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Βούλιαξαν οι λαϊκές με τον πρώτο ήλιο

Και σε τράπεζες τόσο στην οδό Αριστοτέλους, όσο και στη Βασιλίσσης Όλγας, σχηματίστηκαν ουρές, στις οποίες τηρούνταν μεν οι αποστάσεις, αλλά για μία ακόμη φορά υπήρχε πολυκοσμία, παρά το γεγονός πως σήμερα δεν ήταν ημέρα πληρωμών, συντάξεων, τελευταία ημέρα του μήνα κ.λ.π.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός:Ουρές χωρίς αποστάσεις έξω από τράπεζες

Κάποιοι μάλιστα με τον καφέ ανά χείρας έκαναν τη βόλτα τους, ή τηρώντας μικρές αποστάσεις κοντοστάθηκαν έξω από take away café, για να θυμηθούν τις ημέρες που απολαμβάναμε τον καφέ μας αμέριμνα.

Υπό κανονικές συνθήκες όλα τα παραπάνω θα έμοιαζαν συνηθισμένα και φυσιολογικά. Ωστόσο σε μία περίοδο που κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να παραμείνουμε στις κατοικίες μας, καθώς ο μήνας που διανύουμε είναι κρίσιμος, η κυκλοφορία για όσους δεν έχουν πραγματικό λόγο μοιάζει μάλλον με απερισκεψία. Μάλιστα σήμερα και αρκετοί ηλικιωμένοι Θεσσαλονικείς βγήκαν για να χαιρετήσουν σε εκκλησίες που παραμένουν ανοιχτές, ή για να κάνουν ψώνια και περίπατο.

Ας ελπίσουμε να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αρχίσουμε να παρακαλάμε για μία βροχή που θα μας σώσει....