Skip to main content

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα από Προμαχώνα - Κανένας νέος θάνατος

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310 μετά τα οκτώ νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ - Κανένας νέος θάνατος και σήμερα

Οκτώ νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, από τα οκτώ νέα κρούσματα, τα τρία εντοπίστηκαν στη Ροδόπη, ένα στη Μεσσηνία, ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη ενώ δυο νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα και έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα μέσω Προμαχώνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Ακόμα, 730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12.5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, για 4η συνεχή ημέρα, ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.