Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΩΝ: ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tην Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, καθώς και άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Λάρισα

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγήθηκε η επιτροπή των επιδημιολόγων, κατά τη σημερινή σύσκεψη και ύστερα από μελέτη των δεικτών αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε κάθε περιοχή της χώρας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Διαβάστε: Σοκ στη Θεσσαλονίκη με 435 κρούσματα - Η εικόνα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Έτσι, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, καθώς και άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Λάρισα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο εππίπεδο είναι τα εξής:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ