Skip to main content

Κορωνοϊός: Νεκρώνει και η Ολλανδία - Ουρές στα coffee shops (φωτο)

Κλείνουν όλα τα σχολεία, μπαρ, εστιατόρια στην Ολλανδία - Λουκέτο και στους γνωστούς οίκους ανοχής, αλλά και στα coffee shops - Στους 20 οι νεκροί

Αυστηρά μέτρα που νεκρώνουν τα πάντα στην Ολλανδία εξήγγειλε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η ολλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή για τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, όπως έγινε άλλωστε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, αλλά και στη χώρα μας.

Ο κορωνοϊός όμως βάζει λουκέτο και για τους ξακουστούς οίκους ανοχής στο Άμστερνταμ, τις περιβόητες βιτρίνες δηλαδή, αλλά και τα coffee shop που έκαναν τη χώρα ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό και όπου οι τουρίστες μπορούσαν να κάνουν χρήση ινδικής κάνναβης. Μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, έξω από τα coffee shops σχηματίστηκαν ουρές απόλ τους Ολλανδούς, που δεν μπορούν εύκολα να ξεκόψουν την αγαπημένη τους συνήθεια. 

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες μετά την ανακοίνωση των μέτρων, λίγο πριν κλείσουν τα Coffee Shops.

Η ανακοίνωση για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

«Από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα κλείσουν για όλους εκτός των παιδιών οι γονείς των οποίων έχουν ειδικής σημασίας θέσεις απασχόλησης», ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Αριε Σλομπ.

«Ολα τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν από τις 18.00 απόψε, καθώς και τα γυμναστήρια, κέντρα σάουνας, οίκοι ανοχής και coffee shop», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας Μπρούνο Μπρούινς κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

8 νέοι θάνατοι

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα 8 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 20. Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 176 και ανέρχεται πλέον σε 1.135.

Πηγή φωτογραφιών: http://nos.nl