Skip to main content

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 θάνατοι στις ΗΠΑ σε 24 ώρες

Ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε πάνω από 108.000 τον αριθμό των ασθενών που έχουν υποκύψει λόγω COVID-19 στη χώρα με πάνω από 1.870.000 κρούσματα.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.021 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε πάνω από 108.000 τον αριθμό των ασθενών που έχουν υποκύψει λόγω COVID-19 στη χώρα, όπου καταμετρώνται πάνω από 1.870.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Περίπου 485.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες - όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία - έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων τον οποίο υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ο απολογισμός της πανδημίας ενδέχεται να φθάσει τις 127.000 νεκρούς περί την 27η Ιουνίου. Παρότι η πανδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις της χώρας.