Skip to main content

Κορωνοϊός: Πάνω από 40.000 κλήσεις στη γραμμή υποστήριξης 1110

Οι κλήσεις προς την ειδική γραμμή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής σε διάστημα δύο ωρών άγγιξαν τις 225.

Περισσότερες από 40.000 κλήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Γραμμή Υποστήριξης «1110» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μόνο σήμερα το πρωί – σε διάστημα δύο ωρών – έγιναν ακόμη 225 κλήσεις.

Οι πολίτες, απευθυνόμενοι στο «1110», έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών χρήζουν υποστήριξης.    

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, μέχρι στιγμής, το 49,3% των κλήσεων αφορούσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης για τη στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ακόμη, ένα ποσοστό γύρω στο 39,8% ζήτησε να μιλήσει με τους εθελοντές - γιατρούς, το 6,8% απευθύνθηκε στους ψυχολόγους της γραμμής, το 3,7% κατήγγειλε φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ το 0,4% αφορούσε τη νέα κατηγορία «Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer».

Οι κλήσεις, σε ποσοστό 88%, έγιναν από την Αττική, ενώ ακολούθησε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό 3%

«Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε» σχολίασε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.