Skip to main content

Κορωνοϊός: Χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα (vid)

Πληροφορίες θέλουν ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει παράταση lockdown και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό την εορταστική περίοδο

Μπορεί ο σχεδιασμός της άρσης των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ να βρίσκεται στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιορτές φέτος δεν θα έχουν απαγορεύσεις και μάλιστα αυστηρές.

Ενώ ήδη διακινείται πως ημέρα ορόσημο άρσης των μέτρων είναι η 7η Δεκεμβρίου, ένα από τα χαρακτηριστικά των περιοριστικών μέτρων, η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν πρόκειται να αλλάξει, βάζοντας τέλος στα όνειρα ορισμένων για εκδρομές την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλωσε μια γεύση για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας νωρίτερα ότι η άρση των μέτρων θα γίνει αυστηρά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, οι μετακινήσεις των πολιτών θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή.

Ως εκ τούτου, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

1) Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό

2) Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα

3) Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη-Παράταση lockdown

Την ώρα που προετοιμάζεται το έδαφος για το πώς θα κυλήσει η κατάσταση την περίοδο των γιορτών, στα σκαριά βρίσκεται η παράταση του lockdown.

Oι ειδικοί φοβούνται και τρίτο κύμα πανδημίας αλλά και νέα αύξηση των κρουσμάτων πριν από τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα το ECDC να προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τον πρόωρο τερματισμό του lockdown.

Τις σχετικές ανακοινώσεις, αφού μελετηθούν τα στοιχεία του επόμενου 48ωρου, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμά του, ως το τέλος της εβδομάδος.

Οπως όλα δείχνουν, έχει κατασταλάξει η άποψη ότι η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραταθεί και το άνοιγμα της κοινωνίας θα γίνεται σε δόσεις και με προτεραιότητες.