Skip to main content

Κορωνοϊός: Παραμένουν 70 Έλληνες στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ

Οι επιβάτες αιτιολογούν την απόφασή τους να απορρίψουν την προσφορά για το ξενοδοχείο λέγοντας ότι δεν προσφέρθηκε οργανωμένη μετάβασή τους εκεί.

Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ παραμένουν οι περίπου 70 Έλληνες επιβάτες της Ryanair των οποίων οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγουμένης για ακύρωση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το skai.gr, τους επιβάτες αυτούς επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της ελληνικής πρεσβείας για να τους ενημερώσουν ότι είχε βρεθεί ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο με διαθέσιμα 50 δωμάτια για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση πληρωμένη από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες αιτιολογούν την απόφασή τους να απορρίψουν την προσφορά για το ξενοδοχείο λέγοντας ότι δεν προσφέρθηκε οργανωμένη μετάβασή τους εκεί και ότι δε θεώρησαν πως υπήρξαν επαρκείς διαβεβαιώσεις για παραμονή τους στο ξενοδοχείο μέχρι να οργανωθεί η πτήση επαναπατρισμού στην οποία προσβλέπουν.

Την προσφορά για διανυκτέρευση στο ίδιο ξενοδοχείο αποδέχθηκαν τρία άτομα που παρέμεναν υπό όμοιες συνθήκες στο αεροδρόμιο Χίθροου, μετά από την ακύρωση της πτήσης τους για Αθήνα με τις Βρετανικές Αερογραμμές για Αθήνα.