Skip to main content

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος μετά τα δεκάδες κρούσματα

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού έως τις 15 Απριλίου μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αθωνική Πολιτεία.

Την παράταση των μέτρων προσωρινής αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων έως τις 15 Απριλίου αποφάσισε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, μετά τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αθωνική Πολιτεία.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση, θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας και η διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέσω rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία των δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο, στους μοναχούς, τους κρατικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στις Ιερές και Σεβάσμιες μονές.

Η είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου θα απαγορεύεται, εξαιρουμένων των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνεται από γιατρούς σε χώρους προσιτούς κοντά στο Γραφείο Προσκυνητών, η δε άφιξη σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου και ευθέτου χρόνου.