Skip to main content

ΕΕΘ: Παραμένει πρόεδρος ο Ζορπίδης-Παρέμβαση ΕΛΑΣ για μη τήρηση μέτρων

Παραμένει πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Ζορπίδης, δεν αλλάζει η σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής.

Παρέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στη συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του «Ισχυρού Επιμελητηρίου» παρευρίσκονταν περίπου 30 άτομα, γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία και στη συνέχεια την παρέμβαση των αστυνομικών οι οποίοι έσπευσαν να διαπιστώσουν αν δημιουργείται συγχρωτισμός. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της αστυνομίας στο κτήριο, τα μέλη του ΕΕΘ άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα και τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε οριστικά.

Μέχρι εκείνη την ώρα, πάντως, δεν είχε διαφανεί ότι το ΕΕΘ οδεύει προς αλλαγή σελίδας, όπως θεωρήθηκε πιθανό τις προηγούμενες μέρες. Ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης δεν έθεσε θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, όπως είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του, αλλά ούτε και κάποιος μέλος της εσωτερικής αντιπολίτευσης έθεσε θέμα αμφισβήτησής του. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στον κ. Ζορπίδη για συμπόρευση με την παράταξη της αντιπολίτευσης και τον Χρήστο Νικολόπουλο, που αποτελεί και το σημαντικότερο σημείο τριβής στο «Ισχυρό Επιμελητήριο» όπως φάνηκε στη συγκρότηση των θεματικών επιτροπών. Ο κ. Ζορπίδης, πάντως, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει κάνει λάθη, κάτι που εκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΕΘ που είχαν εκφράσει τη σχετική δυσαρέσκεια.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως πέντε από τα μέλη της εννεαμελούς Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ αρνήθηκαν να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, όπως είχε ζητήσει ο κ. Ζορπίδης, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά η σύνθεσή της άρα και η διοίκηση του Επιμελητηρίου παραμένει ως έχει. Το ενδιαφέρον, πλέον, επικεντρώνεται στο πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στο Επιμελητήριο ενόψει των εκλογών το 2022.