Skip to main content

Κορωνοϊός: Πάσχα στη Θεσσαλονίκη με λαμπάδα μόνο... online

Με τα καταστήματα κλειστά, οι ηλεκτρονικές παραγγελίες για λαμπάδες έχουν πάρει φωτιά – Κάποια μοντέλα έχουν ξεπουλήσει.

Μπορεί φέτος να κάνουμε Πάσχα από τον…καναπέ, λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο κανένα βαφτιστήρι δεν θέλει να μείνει χωρίς την πατροπαράδοτη λαμπάδα, που μάλλον αχρείαστη θα είναι δεδομένου πως η αναστάσιμη λειτουργία θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η προσφιλής επιλογή των μικρών, που είναι οι παιχνιδολαμπάδες (συνδυάζουν και το κεράκι και το παιχνίδι) για μία ακόμη χρονιά είναι ευφάνταστες για κάθε γούστο και βαλάντιο και προπάντων πωλούνται online από σειρά καταστημάτων. Το κυριότερο μεταφέρονται από την επιχείρηση στο παιδί ώστε να μείνουν όλοι μακριά και… αγαπημένοι!

Και αν οι εταιρείες που μεταξύ άλλων πωλούν και λαμπάδες μοιάζουν να κάνουν χρυσές δουλειές, μάλιστα κάποια μοντέλα έχουν ήδη εξαντληθεί, οι κηροπλάστες βλέπουν μαύρα σύννεφα να απλώνονται πάνω από το επάγγελμα τους.

Δεδομένου πως τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από κυβερνητική απόφαση, οι λαμπάδες στη φυσική τους μορφή είναι αδύνατο να πουληθούν, με αποτέλεσμα να μένουν στα αζήτητα.

Όπως λένε εκπρόσωποι του κλάδου των κηροπλαστών οι παραγγελίες βρίσκονται στα χαρτιά και οι αποθήκες είναι γεμάτες από εμπορεύματα που τελικά κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει.

Την ίδια ώρα κάποια καταστήματα, παρά το γεγονός πως δεν λειτουργούν, έχουν στολίσει τις προθήκες τους με λαμπάδες, για να αποκτήσει η πόλη λίγο πασχαλινό άρωμα. Μάλιστα κάποια καταστήματα έχουν στη πρόθηκες του τα στοιχεία του e-shop τους για on line αγορές και άλλα τηλέφωνα… επικοινωνίας.

Οι παιχνιδολαμπάδες αρέσουν πολύ…

Οι εποχές που οι λαμπάδες, που ήταν όμορφα στολισμένες, με κορδέλες, αυγουλάκια, παπάκια κλπ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πλέον οι λαμπάδες με υπερήρωες, αγαπημένους ήρωες από κινούμενα σχέδια, δεινοσαύρους, πορτοφολάκια με φιγούρες, Barbie, τρενάκια, επιτραπέζια, lego ακόμη και … ασθενοφόρα έχουν την τιμητική τους.

Κάποια μάλιστα μοντέλα έχουν όπως αναφέρεται σε site καταστημάτων, που μεταξύ άλλων πουλούν και παιχνιδολαμπάδες, έχουν εξαντληθεί ενώ η ημερομηνία παράδοσης τους κυμαίνεται από τις 9 έως τις 16 Απριλίου.

Οι τιμές τους ανάλογα με το παιχνίδι που φέρουν κυμαίνεται από 9,99 έως 49,99 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεταφορικά είναι δωρεάν από μία συγκεκριμένη τιμή και άνω, σε κάποιες περιπτώσεις από 20 ευρώ, σε άλλες από 29,99 ευρώ κλπ.

Κάποια καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών προτείνουν, μάλιστα, στη νονά, ή το νονό να συνδυάσει τη λαμπάδα με την τεχνολογία αγοράζοντας στο βαφτιστήρι tablet, ακουστικά, ηχεία, κινητό κ.α.