Skip to main content

Κορωνοϊός: Πάσχα στο χωριό φέτος μόνο με εκκαθαριστικό

Όσοι θελήσουν και επιχειρήσουν να φτάσουν στα διόδια ή όπου αλλού θα έχουν στηθεί μπλόκα θα ζητείται το εκκαθαριστικό της εφορίας

Τις φορολογικές δηλώσεις που αποδεικνύουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας των πολιτών σκέφτεται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα, ώστε να ελεγχθεί αποτελεσματικά τυχόν απόπειρα μαζικής εξόδου προς την επαρχία κατά την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", το συγκεκριμένο μέτρο που ήδη εφαρμόζεται για τις μετακινήσεις στα νησιά, είναι ένα από τα ισχυρότερα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και επεξεργάζεται ο Πρωθυπουργός, καθώς η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ένα μεγάλο κρας τεστ στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Με άλλα λόγια όσοι θελήσουν και επιχειρήσουν να φτάσουν στα διόδια ή όπου αλλού θα έχουν στηθεί μπλόκα θα ζητείται το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο αποδεικνύει και τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. Βέβαια, όπως τονίζουν ήδη οι υπεραστικές μετακινήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου.

Παράλληλα βέβαιη θεωρείται η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης αλλά και η ενεργοποίηση του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις και του πλαφόν στη συχνότητα που κάποιος μπορεί να είναι εκτός σπιτιού.