Skip to main content

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα στο στρατόπεδο Νταλίπη-Φόβοι για περισσότερα

Κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς στο στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά - Ερωτηματικά για τη διαχείριση των περιστατικών

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς στο στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε κληρωτούς στρατιώτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι τουλάχιστον δέκα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί από τη διασπορά εντός του στρατοπέδου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το βράδυ εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού και το Σάββατο αυτά τέθηκαν σε καραντίνα. Άμεσα διενεργήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων για τον περιορισμό της διασποράς αλλά την επόμενη ημέρα βρέθηκαν ακόμη πέντε-έξι κρούσματα. Οι περισσότεροι νοσούντες φέρουν ήπια συμπτώματα ενώ ένας εξ αυτών είναι με πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση της Voria.gr, οι θετικοί στον κορωνοϊό στρατιώτες έλαβαν άδεια για τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ κλήθηκαν να επιστρέψουν στο στρατόπεδο από εξόδους/άδειες άλλοι στρατιώτες που ήταν εκτός του στρατοπέδου. «Έπρεπε να γίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή αυτοί που βρέθηκαν θετικοί να απομονωθούν στο στρατόπεδο και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν αρνητικοί να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Αντί αυτού, κλήθηκαν στο στρατόπεδο με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να νοσήσουν ακόμα πέντε άτομα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές μέσα από το στρατόπεδο. 

Φαντάροι, επικαλούμενοι επικοινωνία που είχαν με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, ζητούν να εκκενωθεί αμέσως ο συγκεκριμένος λόχος του στρατοπέδου και να επιστρέψουν στις θέσεις τους μόνο μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, τη διενέργεια μοριακών τεστ και αφού γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους.

Η Voria.gr επιχείρησε επανειλημμένως, από νωρίς το απόγευμα, να επικοινωνήσει με το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ για να λάβει την επίσημη θέση του για τα περιστατικά κορωνοϊού και τη διαχείρισή τους ωστόσο δεν έλαβε απάντηση.