Skip to main content

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Τα πρόσθετα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση - Τι εξετάζεται για εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε στάδιο τελικής διαμόρφωσης βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων.

Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, σύμφωνα με το kathimerini.gr, φαίνεται να προκρίνεται το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ καθώς και η πρόβλεψη, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών να περιοριστεί κατά το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους.

Όλο και πιο κοντά έρχεται επίσης η προοπτική απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ νομών που βρίσκονται στο επίπεδο «3» (πορτοκαλί χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζει και το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να καταστεί καθολική: Ακόμη και στις «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές.

Σημειώνεται πάντως ότι η λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από νομό σε νομό παρουσιάζει προβλήματα δεδομένης της ρευστότητας του επιδημιολογικού χάρτη από μέρα σε μέρα αλλά και του γεγονότος ότι, πολλές φορές, τόπος κατοικίας και τόπος εργασίας μπορεί να διαφέρουν, ειδικά σε περιπτώσεις βιοτεχνιών κλπ .

Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν προκριθεί η λύση αυτή, τότε θα ισχύσει μετά τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν από τις δουλειές  τους.

Τέλος τις συσκέψεις των λοιμωξιολόγων απασχολεί σταθερά η ενίσχυση της τηλεργασίας ενώ σοβαρά πλέον εξετάζεται η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η πρόταση που κερδίζει έδαφος αφορά την οριζόντια – χωρίς εξαιρέσεις- εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα ΑΕΙ και σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν θεωρητικά μαθήματα.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης λέγοντας:

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα Ροδόπη, τις τρεις περιοχές δηλαδή που τέθηκαν στο κόκκινο, έχει προγραμματιστεί έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς στις 5.00 το απόγευμα.

Πηγή: kathimerini.gr