Skip to main content

Κορωνοϊός: Ποια νέα μέτρα θα ανακοινωθούν για την Αττική

Από τη Δευτέρα, γάμοι, κηδείες και βαφτίσεις αλλά και άλλες δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις θα γίνονται μόνο παρουσία 9 ατόμων. Τι αναστέλλεται.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική θα ανακοινώσει το απόγευμα στις 18.00 στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα αυτά κρίθηκε ότι πρέπει να αποφασιστούν καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος με την Αττική να μετράει τα περισσότερα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.gr, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα, γάμοι, κηδείες και βαφτίσεις αλλά και άλλες δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις θα γίνονται μόνο παρουσία 9 ατόμων.

Επίσης, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ανασταλούν για 14 ημέρες. Επίσης, προκρίνεται η τηλεργασία και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να μειωθούν οι περιττές μετακινήσεις. Τέλος,  εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες σε δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

Νωρίτερα, σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε - Καμπανάκι Μητσοτάκη - Τσιόδρα για Αττική: Έτοιμοι να πάρουμε νέα μέτρα