Skip to main content

Αυξημένο φορτίο σε δέκα περιοχές μετά από τόσες εβδομάδες lockdown - Ποιες είναι

Περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στις Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζανης Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Εβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου και Φλώρινας.

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, όσον αφορά τα κρούσματα του ιού σε 10 περιοχές.

Όπως ανέφερε παρατηρείται πως περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στις Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζανης Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου και Φλώρινας.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις γιορτές», σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα για το «αν υπήρξαμε προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα». Ζήτησε με έμφαση προς όλους να «σκεφτούμε τους υγειονομικούς μας που δίνουν μάχη».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα «απ’ ό,τι προβλέπεται», ενώ αναφερθείς στα εμβόλια, τα χαρακτήρισε «αρχή του τέλους αυτού που ζούμε», βεβαιώνοντας ότι «θα γίνουν όλα με διαφάνεια και σχέδιο».

Ο κ. Κικίλιας κατέληξε με δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες: «Να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες, το μέγεθος της ευθύνης είναι μεγάλο».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «έως την 20η Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών μας», ενώ σε επόμενη ερώτηση περί του διαβατηρίου εμβολιασμού, απάντησε ότι δεν γνωρίζει για αυτό το θέμα.